Short track
Re: Short track
W repesazach Stormowska awansowała do półfinału na 1000m , na 1500m od razu półfinały.
Wśród mężczyzn na 1000m i 1500m żaden Polak w całych zawodach nie przeszedł ani jednej rundy. Jestem zawiedziony. Lata mijają a Anikiej zamiast być lepszy jest słabszy.
Wśród mężczyzn na 1000m i 1500m żaden Polak w całych zawodach nie przeszedł ani jednej rundy. Jestem zawiedziony. Lata mijają a Anikiej zamiast być lepszy jest słabszy.
Natalia Maliszewska w półfinale na 1000m
Natalia Maliszewska w finale 1000 metrów, brawo!
Finał 1000 m pań o 11:37 polskiego czasu, transmisja np. na https://www.eurovisionsports.tv/isu/
Szkoda naszego miksta - spięcie Chiny-Rosja dało nam ogromną szansę, niestety strata była minimalnie za duża i Chińczyk nawet po przygodach był na kresce o 5 setnych przed naszym. Polska na 5. miejscu.
No to nasi w mieszanej na 5 miejscu(pozostałe zespoły mają PEN, więc nie ma kto z nam walczyć w finale B. 

Ekipa mikstu niestety 3 miejsce w swoim półfinale. Nie najlepszy start Maliszewskiej później bardzo dobra jazda Mazur i Anikieja i niestety ogromny błąd Krzemińskiego na pierwszym wirażu swojej zmiany
W tym sporcie zimowym mamy chyba aktualnie najlepsze wyniki (obok skoków) a tvp sport daje nudy typu zaś johaug wygrała zamiast polskich emocji
Wiem... jutro będzie...

Wiem... jutro będzie...

Z tego co pamiętam, to na fali sukcesów Kowalczyk nasze (p)osły z Wiejskiej wpisały PŚ w biegach kobiet na listę imprez, które muszą być pokazywane w telewizji otwartej.
Nicole Mazur wygrała repasaże i zobaczymy w zawodach głównych.
O awans powalczą jeszcze Wilczyk (500m) i Stormowska z Markiewicz na 1500m
O awans powalczą jeszcze Wilczyk (500m) i Stormowska z Markiewicz na 1500m
Widzę , a właściwie słyszę,że za komentarz short tracku wziął się specjalista tvp od judo i już na początku transmisji dokonał tego ,czego Zygmunt III Waza. Tym razem przeniesiona została stolica gospodarza PŚ.
Po prostu wykupili prawa to pokazują. Rok temu mieli tylko prawa do pokazywania na otwartej antenie, więc pokazywali tylko te zawody z udziałem Justyny plus chyba TDS
Natalia Maliszewska pechowo na pierwszym łuku, potem agresywny atak Polki - ale dziś kończy na 4. miejscu.