Pływanie
Re: Pływanie
Kawęcki z trzecim czasem eliminacji na 200 grzbietem. Finał w południe polskiego czasu.
Udało się, jednak mamy medal 

Mnie od dwóch lat nurtuje pytanie dlaczego Kawęcki nie zakończył kariery? Po takiej porażce w Rio, wtedy kiedy był już i tak na końcu swojej szczytowej formy, wiedział chyba że młodszy nie będzie i widział jaka konkurencja przyszła z Rosji i Japonii. Takiej szansy na medal olimpijski jaką miał w 2012 i 2016 już nigdy nie będzie miał. Widocznie medale na małym basenie całkiem autentycznie go zadowalają, w dalszym ciągu jest ważną osobą polskiego sportu, tyle że w okresie zmierzchowym. Chyba, że trener/prezes tysiąclecia polskiego pływania go namówił by jeszcze trochę popływać i mieć pretekst by grzać miejsce.
Dość ciekawy wpis zamieścił po swoim medalu:
Swoją drogą podium bardzo ciekawe: Ryłow, Murphy, Kawęcki i Larkin.
Tak jakby sam się tego nie spodziewał.Wow!!!! Mamy medalDalej liczę się w Świecie
Sorry, wiem ze to forum "olimpijskie" ale może jednak nie popadajmy w skrajność ze jak zawodnik nie ma już realnych szans na medal IO to powinien kończyć karierę? W tym roku ma medal ME na długim i MS na krótkim, daj boże każdemu naszemu sporowcowi takich wyników.
Tyle, że ja myślałem, że on ma wyższe cele, ot i tyle...
A kwalifikacja do Tokio może nie być taka łatwa.
A kwalifikacja do Tokio może nie być taka łatwa.
runfixe przesadza
w Londynie i Rio do podium było potrzebne zejście poniżej 1:54 - czy to naprawdę była taka szansa na medal? Nam się zresztą wydaje, że sportowcy są tak zapatrzeni w igrzyska - różnie bywa 
W tym roku Kawęcki popłynął 1,5 sekundy szybciej niż minimum (A). Naprawdę ma mieć problem z kwalifikacją w 2020? Nie sądzę

W tym roku Kawęcki popłynął 1,5 sekundy szybciej niż minimum (A). Naprawdę ma mieć problem z kwalifikacją w 2020? Nie sądzę

Jeźeli Stokowski i Skierka będą szybsi to owszem, będzie mu trudno.
Poza tym chyba widać, że nie mogą sobie poradzić z żalem do niego. To był jeden z moich największych zawodów w Rio...
Poza tym chyba widać, że nie mogą sobie poradzić z żalem do niego. To był jeden z moich największych zawodów w Rio...
Małysz, Sikora, Korzeniowscy, Hojnisz, siatkarze, Fajdek i dziesiątki innych sportowców mieli też skończyć kariery...bo Ty tak uważasz? Sorki, ale tu strasznie przeginasz, przecież to wciąż bardzo dobry pływak. Życzę Tobie ułamka takiej formy, pouczasz innych ale niektóre Twoje wpisy są skrajnie dziwnerunfixe pisze: ↑17 gru 2018, 9:37Mnie od dwóch lat nurtuje pytanie dlaczego Kawęcki nie zakończył kariery? Po takiej porażce w Rio, wtedy kiedy był już i tak na końcu swojej szczytowej formy, wiedział chyba że młodszy nie będzie i widział jaka konkurencja przyszła z Rosji i Japonii. Takiej szansy na medal olimpijski jaką miał w 2012 i 2016 już nigdy nie będzie miał. Widocznie medale na małym basenie całkiem autentycznie go zadowalają, w dalszym ciągu jest ważną osobą polskiego sportu, tyle że w okresie zmierzchowym. Chyba, że trener/prezes tysiąclecia polskiego pływania go namówił by jeszcze trochę popływać i mieć pretekst by grzać miejsce.
Tak jakby sam się tego nie spodziewał.Wow!!!! Mamy medalDalej liczę się w Świecie
Przecież nigdzie nie napisałem, że chciałbym żeby zakończył karierę.
Co jest takiego dziwnego w moich wpisach? Yannick Agnel, dużo lepszy zawodnik zakończył karierę, bo nie załapał się na IO. Florent Manaudou też mimo, że był najlepszy na świecie. Obydwaj to rówieśnicy Radka. I obydwaj uprawiają jeden z najbardziej wymagających sportów na świecie, w którym jeżeli chce się być mistrzem trzeba odłożyc w nawiad normalne życie. Poza tym pływanie nie służy wiekowym zawodnikom, a takim już niedługo będzie Kawęcki.
I argument
Co jest takiego dziwnego w moich wpisach? Yannick Agnel, dużo lepszy zawodnik zakończył karierę, bo nie załapał się na IO. Florent Manaudou też mimo, że był najlepszy na świecie. Obydwaj to rówieśnicy Radka. I obydwaj uprawiają jeden z najbardziej wymagających sportów na świecie, w którym jeżeli chce się być mistrzem trzeba odłożyc w nawiad normalne życie. Poza tym pływanie nie służy wiekowym zawodnikom, a takim już niedługo będzie Kawęcki.
I argument
kompletnie Cię deprecjonuje na tym forum. Jakoś nikt Ci tak nie napisał jak mieszałeś z błotem Radwańską, tylko dlatego, że jej nie lubisz.Życzę Tobie ułamka takiej formy
Żeby było jasne, bo widzę, że niektórzy mnie źle zrozumieli.
Ja NIE CHCĘ by Kawęcki kończył karierę. Nie DOMAGAM się tego. Nie ŻĄDAM. I nie ŻYCZĘ mu tego.
Po prostu zawodnik ze światowego topu, który dwa razy z rzędu nie potrafi przejść eliminacji na imprezie docelowej w swojej koronnej konkurencji, może w dość naturalny sposób o tym pomyśleć. I chyba dla nikogo z tu obecnych to by nie zaskoczyło. I ja się nad tym bezstronnie zastanawiałem, a robi się ze mnie wroga Kawęckiego...
Ja NIE CHCĘ by Kawęcki kończył karierę. Nie DOMAGAM się tego. Nie ŻĄDAM. I nie ŻYCZĘ mu tego.
Po prostu zawodnik ze światowego topu, który dwa razy z rzędu nie potrafi przejść eliminacji na imprezie docelowej w swojej koronnej konkurencji, może w dość naturalny sposób o tym pomyśleć. I chyba dla nikogo z tu obecnych to by nie zaskoczyło. I ja się nad tym bezstronnie zastanawiałem, a robi się ze mnie wroga Kawęckiego...
Np. Fajdek też?runfixe pisze: ↑17 gru 2018, 12:00Żeby było jasne, bo widzę, że niektórzy mnie źle zrozumieli.
Fajdek kiedyś nie przeszedł dwa razy z rzędu eliminacji na docelowej imprezie?Vojthas pisze: ↑17 gru 2018, 17:31Np. Fajdek też?runfixe pisze: ↑17 gru 2018, 12:00Żeby było jasne, bo widzę, że niektórzy mnie źle zrozumieli.

Londyn i Rio miałem na myśli, chyba że już mi się coś myli.maruda pisze: ↑17 gru 2018, 17:38Fajdek kiedyś nie przeszedł dwa razy z rzędu eliminacji na docelowej imprezie?Vojthas pisze: ↑17 gru 2018, 17:31Np. Fajdek też?runfixe pisze: ↑17 gru 2018, 12:00Żeby było jasne, bo widzę, że niektórzy mnie źle zrozumieli.
Po prostu zawodnik ze światowego topu, który dwa razy z rzędu nie potrafi przejść eliminacji na imprezie docelowej w swojej koronnej konkurencji, może w dość naturalny sposób o tym pomyśleć. I chyba dla nikogo z tu obecnych to by nie zaskoczyło. I ja się nad tym bezstronnie zastanawiałem, a robi się ze mnie wroga Kawęckiego...![]()
To nie z rzędu