no name pisze: ↑12 sie 2019, 8:12
WZP pisze: ↑11 sie 2019, 23:29
Mój skład:
Drzyzga, Komenda
Kurek, Konarski
Nowakowski, Bieniek, Kłos
Kubiak, Leon, Szalpuk, Śliwka
Zatorski
Moim zdaniem zdecydowanie Kochanowski za Kłosa.
Ze względu na pobyt w Bydgoszczy nie oglądałem meczów w Gdańsku i nie wiem jaką rolę odegrał w nich Kłos. Ale na przestrzeni kilku ostatnich lat pamiętam wiele sytuacji, kiedy to w istotnych meczach nie dźwigał presji i grał po prostu słabo.
A ćwierćfinał na igrzyskach, bez względu na to z kim, trzeba będzie wygrać blokiem. tak jak wygraliśmy tajbreaka z USA w półfinale MŚ.
Najbliższy sezon klubowy zdecyduje o obsadzie środka na IO. Kochanowski, Kłos i Huber grają w jednym klubie, więc ten co przegra rywalizację o miejsce w pierwszym składzie Skry raczej ma nikłe szanse na IO.
Co do Kłosa to należy pamiętać, że przez cały sezon klubowy mógł buty czyścić Kochanowskiemu, dopiero podczas kadry był lepszy, co poniekąd było spowodowane problemami zdrowotnymi Kuby.
Bieniek tak samo nie jest dla mnie żadnym pewniakiem, bo o miejsce w składzie będzie rywalizował z Simonem i jest duże prawdopodobieństwo, że tę rywalizację przegra, więc może cały sezon przesiedzieć na ławce poza kilkoma meczami w Lidze Mistrzów.
Największym pewniakiem jest chyba Nowakowski wg mnie, bo ma pewne miejsce w składzie w klubie (pod warunkiem, że Onico się nie rozpadnie), poza tym jest najbardziej doświadczony i ma zakończyć karierę po IO i zwolnić miejsce w reprezentacji.