Kombinacja Norweska
Re: Kombinacja Norweska
Szkoda, że Polacy nie zdecydowali się na start w Hakubie. Była szansa na duże punkty. Ukrainiec w 2 dziesiątce się zameldował, to nawet Marusarz mógłby zapunktować
Z Ilvesem to nasi w tym sezonie wielokrotnie zwyciężali. A Estończyk był dzisiaj 2. w PŚ...
Ja uważam (i uważałem tak i przed weekendem

Myślę że Ilvesowi rady by nie dali ale TOP 10 nie byłoby wykluczone. Można było morale przed igrzyskami podbudować
Kiedyż to nasi tak wielokrotnie wygrywali z Ilvesem? Raz się to udało Słowiokowi w Ramsau, kiedy obaj byli pod koniec czwartej dziesiątki, więc praktycznie o nic nie walczyli. Nie zmienia to faktu, że też uważam, iż powinni wystartować w Japonii.
https://data.fis-ski.com/dynamic/result ... aceid=2190
https://data.fis-ski.com/dynamic/result ... aceid=2191
Jasne, tylko Słowiok i nie PŚ. Jakie są nagrody finansowe w PK?

No tak. Może jeszcze gdzieś na mistrzostwach powiatu z nim wygrali 

Dzisiaj w Pucharze świata w team sprincie Cieślar i Słowiok na 10 miejscu. Zostali jednak wyprzedzeni tylko przez reprezentacje 6 krajów ( przed nami dwukrotnie Austria, Niemcy, Norwegia i Finlandia oraz 1 reprezentacja Francji). Całkiem fajny wynik. Wystawiliśmy też drugą reprezentację, która niestety została zdublowana, dodam od razu, że przed tym faktem nie biegli na ostatniej pozycji.
Niecałe 2 minuty straty, świetny rezultat. W PN wyprzedzamy USA 
Wygrali austriaccy weterani

Wygrali austriaccy weterani

Słowiok i Cieślar z 5. czasem biegu.
Ma ktoś zestawienie najlepszych występów Polaków w drużynówkach w historii?
Ma ktoś zestawienie najlepszych występów Polaków w drużynówkach w historii?

Tyle tylko, że:
-Japonia bez Akito Watabe i przez niezrozumiałą słabość jego zmiennika spadła za nas,
-Czesi w zupełnie rezerwowym składzie,
-Amerykanie bez swojego lidera- Bryana Fletchera.
Tak gwoli informacji, żeby studzić hurraoptymizm. Fakty są takie, że tylko dzięki tym kadłubowym drużynówką można bronić tezy o jakimś progresie od poprzednich sezonów. Indywidualnie wygląda to jednak o wiele gorzej, a to jest dla mnie bardziej wiarygodne, ponieważ te punkty w drużynach zaciemniają obraz. Poza tym powinni zabronić startów tych drugich drużyn czołowych ekip, bo to tylko gmatwa całą sytuację. Kiedyś w biegach tak było i bardzo słusznie z tego zrezygnowano.
-Japonia bez Akito Watabe i przez niezrozumiałą słabość jego zmiennika spadła za nas,
-Czesi w zupełnie rezerwowym składzie,
-Amerykanie bez swojego lidera- Bryana Fletchera.
Tak gwoli informacji, żeby studzić hurraoptymizm. Fakty są takie, że tylko dzięki tym kadłubowym drużynówką można bronić tezy o jakimś progresie od poprzednich sezonów. Indywidualnie wygląda to jednak o wiele gorzej, a to jest dla mnie bardziej wiarygodne, ponieważ te punkty w drużynach zaciemniają obraz. Poza tym powinni zabronić startów tych drugich drużyn czołowych ekip, bo to tylko gmatwa całą sytuację. Kiedyś w biegach tak było i bardzo słusznie z tego zrezygnowano.
Dobry skok Cieślara w PŚ w Oslo!